De commissie Luchtruim en Radio (CLR) is op zoek naar nieuwe leden
Geplaatst door webmaster op 06-11-2012 21:50
De commissie Luchtruim en Radio (CLR) afdeling zweefvliegen is op zoek naar nieuwe leden. In de komende tijd zullen enkele leden van deze commissie afscheid nemen na jaren van trouwe inzet.
Enkele belangrijke onderwerpen spelen op dit moment binnen het domein van luchtruimte en radio.
Heb je interesse, tijd en energie om deel uit te maken van de CLR, lees dan verder.
Uitgebreid nieuws
De commissie Luchtruim en Radio (CLR) afdeling zweefvliegen is op zoek naar nieuwe leden. In de komende tijd zullen enkele leden van deze commissie afscheid nemen na jaren van trouwe inzet. Enkele belangrijke onderwerpen spelen op dit moment binnen het domein van luchtruimte en radio. Heb je interesse, tijd en energie om deel uit te maken van de CLR, lees dan verder:
Wat is de taak van de CLR?
De belangrijkste taak van het CLR is het gevraagd en ongevraagd adviseren van het afdelingsbestuur zweefvliegen.
Hoe werkt dat in de praktijk?
In de praktijk bestaan de werkzaamheden van de CLR aan het deelnemen van diverse fora. Binnen zweefvliegen zijn dat onder andere (informele) overleggen met beheerders van het Nederlandse Luchtruim en het ondersteunen van clubs op CLR onderwerpen. Op nationaal niveau vindt deelname plaats in de commissie operationele zaken van de KNVvL. Internationale zaken, met name op Europees niveau, worden door CLR leden behandeld binnen de European Gliding Union en European Airsports.
Welke onderwerpen spelen op dit moment:
-De uitwerking en implementatie van de Luchtruimvisie
-Introductie traject 8.33 kHz radio's
-AIS informatie voorziening (notams, AIP...)
-Luchtruimte database
-Bijhouden website CLR op zweefportaal
-Ontwikkelingen (regelgeving) op internationaal niveau (via EGU en EAS)
Wat wordt er van een CLR lid verwacht?
Dat je een (of meerdere) onderwerp onder je hoede neemt samen met een of meerdere CLR leden. Hoewel elke onderwerp individueel een dagtaak zou kunnen zijn, wordt dit niet noodzakelijkerwijs verwacht. De CLR heeft daarin geen vastomlijnde werkwijze. Het doel is om resultaat te boeken ten behoeve van zweefvliegend Nederland. Elke structurele bijdrage is daarin welkom. Enkele overleggen vinden plaats op werkdagen, zowel binnen Nederland als internationaal. De CLR komt ongeveer tweemaal per jaar bijeen.
Welke competenties zijn benodigd?
Gezond verstand is handig, maar wordt verondersteld aanwezig te zijn bij elke zweefvlieger... Veel zaken worden schriftelijk afgehandeld binnen de CLR. Op internationaal gebied is de Engelse taal gebruikelijk. Specifieke kennis en operationele ervaring op luchtruim gebied is uiteraard zeer welkom.
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, of wil je je aanmelden als lid CLR neem dan contact op met Edo Kwant;
Edo Kwant
Secretaris CLR
edo.kwant@knvvl.nl